Primele mele gogosi

de kamy in Dulciuri, 6 Apr 2011 | 11062 vizualizari

 

E gata....nu mai am teama de aluatul dospit...yesss...
Azi am facut gogosi simple si umplute cu dulceata de gutui,cu branza si finetti.
Au iesit superbune ,zice lumea.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg.faina 000
  • 500 ml.lapte
  • 100 gr.unt
  • 4 oua
  • 1 pachetel drojdie proaspata(42 gr.)
  • 2 ling.zahar
  • 1 lg.sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lg.coaja rasa de lamaie+portocala
  • ulei ptr.prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Primele mele gogosi:

Intr-o cana se pune drojdia pe care o frecam cu o lg.zahar si 3 ling.lapte caldut,presaram putina faina si o lasam sa creasca 15 min.

Cernem faina,facem o gaura la mijloc, punem maiaua,amestecam cu faina cat cuprinde dupa cere adaugam ouale batute bine cu putina sare,restul de zahar,zaharul vanillat,coaja rasa si amestecam bine adaugand cate putin lapte pana se incorporeaza tot,dupa care adaugam untul topit (da nu fierbinte).

Framantam bine si cu spor vreo 10-15 min,ii dam forma de bila, dupa care lasam aluatul in castronul acoperit intr-un loc cald, ferit de curenti(eu in tin in cuptorul de la aragaz)cam o ora.

Dupa ce a crescut(trebuie sa-si mareasca volumul de 2 ori,macar)infainam mainile(curate)il apasam sa scoatem aerul si il punem pe blatul infainat.Il intindem cu facaletul,cam juma de centrimetru grosime si decupam formele dorite si le mai lasam sa creasca 20-30 min,dupa care le prajim.

Daca le umplem cu gem,branza sau finetti,taiem niste forma rotunde mai mari,punem in mijloc 2 lg.de umplutura,indoim cercul si apasam f bine marginile ca sa nu se dezlipeasca la prajit.

Se pune intr-un tuci(sau cratita)ulei de-o palma,il lasam sa se incinga,dupa care prajim gogosile.

Cand le scoatem,se pun pe servetele absorbante,dupa care le tavalim prin zahar pudra sau tos.

Pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

laptele trebuie sa fie caldut,nu fierbinte

2

in bucatarie e bine sa fie cald ca sa creasca bine aluatul

3

daca va plac mai dulci gogosile, puteti sa puneti mai mult zahar in aluat,dar tineti cont de faptul ca la sfarsit le tavaliti prin zahar.

4

lg=lingurita

5

ling=lingura

Daca ti-a placut reteta noastra "Primele mele gogosi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (75)

kamy 1

12.04.2011, 13:39

sylvia...hai la mine ca-ti dau azi am facut iara

adry88 1

01.06.2011, 21:19

au iesit bune

kamy 1

01.06.2011, 21:30

eduard....asa-i

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

  Limonada a la Cleme - racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 02.05 la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert bucte cu gem